La vie gourmet




Consumul emotional ar trebui sa fie la fel ca si consumul alimentar - fara cantitati exagerate care pot duce la complicatii ale sistemului ...
Observatie: emotional femeile au tendinta de abuz, prefera mese copioase sau chiar ajung sa se aboneze la o cantina emotionala care le asigura un meniu mediocru dar in cantitati suficiente si mai ales abonamentul care presupune continuitate pe termen lung - dulcea, vaga senzatie de siguranta. Bucatarul face constiincios in fiecare zi aceeasi mancare si "nevestele" inghit si suspina aruncand din cand in cand cu ochiul la restaurantul italian de peste drum unde niste "usuratice" mai tinere se amagesc cu aperitive sofisticate dar fara gust. Ca sa nu fiu acuzat de misoginism sau sexism pentru exemplul de mai sus va asigur ca sunt cel putin la fel de multi barbati abonati la aceeasi cantina emotionala.

Care este secretul dietei emotionale perfecte? Cred ca nimeni nu o cunoaste cu exactitate. Teoria mea in momentul in care scriu aceste randuri este aceea a idealului de "viata gourmet" , viata in care poti savura cantitati mici din preparate alese...emotional, intense, savuroase. E un scenariu la fel de costisitor ca si cel culinar si la fel de putin accesibil, necesitand atat resurse cat si conexiuni ezoterice dar ce-ar fi viata fara un ideal?
Pana una alta, sfatul medicului este sa "consumati cum moderatie", chiar si emotional ...




The Lovers, 1928 by Rene Magritte



Comentarii

Postări populare