Ai vrea sa fii Benjamin Button?


Dupa o capodopera ca Fight Club, David Fincher strikes again - un film greu care te face sa simti viata personajelor. Am citit acum cativa ani un interviu cu Horatiu Malaiele si am ramas cu o idee de-a lui - spunea sa vedem timpul ca pe o smoala, dens, aderent la viatza. Trebuie sa dam consistenta fiecarei clipe, sa simtim timpul prin care trecem si personajul interpretat de Pitt chiar asta imi aminteste. Atmosfera din film e magistral realizata si machiajele sunt fenomenale. Pitt statea la machiaj 5 ore pe zi in timpul filmarilor.
    Pitt e din ce in ce mai bun ( ca actor fetelor :)) ) si cine nu crede asta trebuie sa mai vada odata Fight Club sau 12Monkeys.
Ca si curiozitate: fetita lui Benjamin si Daisy din film este de fapt fetita lui Brad si a Angelinei in realitate. Scena a fost filmata cand avea doar 10 luni. Numele ei e Shiloh, e numele pe care Jon Voight, tatal Angelinei, a vrut sa il dea primului nascut. Din pacate Marcheline, sotia sa, a pierdut copilul la nastere. Angie a onorat astfel memoria surorii pe care nu a apucat sa o cunoasca. Similitudinile simbolistice cu filmul sunt cutremuratoare. Shiloh e de origine din Namibia, a fost infiata in 2006 de celebrul cuplu Bradgelin.
    Probabil ca fiecare din noi a ajuns sa spuna la un moment dat ca viata e prost aranjata. Probabil cand vezi o baba intr-un Q7 sau un mos libidinos intr-o decapotabila  te gandesti la implicatii. Sau probabil nu sunt suficient de intelept sa-mi dau seama ca e bine aranjata asa cum e.
Anyway, filmul e senzational, e deja nominalizat la 5 categorii la Globurile de Aur. Facem ceva pariuri de Oscar?

Comentarii

Postări populare