Cronica de film: Otzil, Cainele si Dublajul

2009.an oficial de criza. si ce facem noi in criza? mergem la film...la naiba'n puii mei!

Bolt - noul film de animatie de la Disney - Imdb 7.7 - unul din filmele care e gandit atat pentru publicul kinder cat si pentru copiii cu ganduri porno (grownups).
Am intrat la Light sa iau bilete - 21:40 - ruleaza in 3D in sala 1. De idiot am uitat sa intreb de faza cu dublarea ( romanii ca si alte popoare inculte ale lumii au prostul obicei sa strice filmele de animatie cu dublaje autohtone).


Cu 10 minute inainte de start imi trece prin cap gandul negru al dublarii, alerg catre casa si intreb: "Este ?... Aaaa. Da! Este!" imi spune cu un zambet fortat tipa de la casa - am zis ca ii bag pe gat casa de marcat. Nuuuuuuuuuuuuu! Nu! Nu! Nu Dublareeeeeee! NUUUUUU!
Bineinteles ca nu era specificat nicaieri pe bilet sau pe monitoare ca e dublat. Fuck! Travolta a fost platit cu mai bine de 10 milioane de dolari doar ca sa fie vocea catzelului ( Bolt asta e un catzel) si romanii nostri ce fac? Se pi... pe banii producatorilor si pe noi publicul si dubleaza voci. Voci de milioane. Inacceptabil. Am mai avut o experienta oribila asemanatoare la Madagascar 2 si nu am putut sa plec din cauza ca ajunsesem la film cu o tipa dragutza. + Experientza din copilaria traumatizata cand au inceput sa dubleze Cartoon Network. Whyyyyyyyyyy?Whyyyyyyyyyyyyy?

Am intrat cu o carutza de nervi. Vlad imi zice: "Daca esti prost si nu ai intrebat inainte sa iei biletul..." Ma asez si incep sa rod nervos niste napolitane luate de la supermarche' ( sunt zgarcit si nu cumpar din cinema).
Incepe filmul. La prima replica in romana s-a auzit un murmur de durere de la unii de pe randul din spate dupa care oamenii s-au ridicat frumos si au plecat. As fi plecat si eu da' era criza si dadusem 20ron pe bilet :D. Asa ca am stat. Am injurat si injurat dupa care mi-am dat seama de vocile principale: Iantzu era Bolt si pisica era nimeni alta decat diva tutunului Mihaela Radulescu.
Mihaela s-a descurcat OK dar eu tot injuram...Pana cand....pana cand.... A APARUT SOBOLANUL - un porc de guineea care trebuia sa-l ajute pe asta...pe catzel. Citisem undeva in presa ca Raduleasca si Otzil dubleaza un film - asta trebuia sa fie. Sobolanul trebuia sa fie....Dani Otzil. Mie imi placea omu' ca il vedeam dimineata la TV dar cu vocea sobolanului m-a dat gata. A fost genial. S-a scalambait, si-a modelat vocea, a tzipat...nush...per total a facut o treaba nemaipomenita. Sobolanul a distrat toata sala. Otzil a fost fantastic. N-am mai injurat. Felicitari frate! Si ca treaba sa fie treaba m-am dus acasa sa vad vocea platita greu de Hollywood a sobolanului. Am ramas masca - Otzil era mai bun :)). Deci (fara deci) daca tot trebuie sa rabdati cu un copil un film dublat mergeti sa-l auzitzi pe Otzil.
Si Bolt e un film de animatie foarte relaxant si reusit. A se consuma de preferita cu sau fara Otzil?

Comentarii

Postări populare