Better Man and The Master of Puppets



Am fost intrebat : Ce inseamna "femeie puternica"?
Inseamna ca doar prezenta ei in viata ta te face sa fii mai bun, better man.
Inseamna ca in preajma ei te simti acasa.
Inseamna ca mancarea are alt gust langa ea, ca muzica la radio suna mai bine, ca nu te simti obosit chiar daca nu te lasa sa dormi decat 3 ore pe noapte.
Inseamna ca e mereu langa tine si pentru ea esti pe primul plan indiferent de situatie.
Inseamna ca are curajul sa-si sustina o idee si sa te contrazica cand gresesti.
Inseamna ca te iarta daca vede in tine constientizarea greselii si capacitatea de a merge mai departe invatand din greseala.
Inseamna ca nu e usor influentabila de anturaje, de cercul ei de prietene, nici macar de tine. 
Inseamna ca ea e cea care da directia acestor anturaje si tot ea le elimina daca cumva contravin principiilor ei.
Inseamna ca te inspira, te ambitioneaza sa vrei mai mult, de la tine, de la viata, dar fara sa te simti fortat sau impins sa faci asta.
Femeia puternica nu e perfecta. Femeia puternica poate sa greseasca. Femeia puternica nu e din otel, si daca din cand in cand plange, nu inseamna ca nu mai e puternica. Femeia puternica are si ea nevoie de protectie, e sensibila, vulnerabila si nici aceste lucruri nu o fac mai putin puternica. Dimpotriva, o fac femeie.

Imi spunea o prietena: "o femeie puternica sustine un barbat puternic". Nu neaparat. Sunt foarte multi barbati controlati si impinsi de femei puternice. Acesti barbati par puternici dar in realitate puterea lor e generata doar de femeia din spate. Nu-mi place tipul asta de barbat.Plastilina.
Un astfel de tip de femeie insa, e posibil sa nu poata primi un barbat puternic in preajma.  Barbatul plastilina e gandit sa fie condus - e ceea ce ea are nevoie. Master of puppets. Imposibilitatea de a controla sursa de testosteron din viata ei o s-o deranjeze si astfel o sa alunge un barbat mai puternic decat ea. Nu-mi place nici acest tip de femeie.
Cazul ideal ar fi femeia puternica, care, atentie, COMPLETEAZA un barbat puternic. Sansele de reusita ale unei astfel de structuri sunt relativ reduse - din doua pietre tari sar scantei. Dar, daca se pot controla tensiunile si orgoliile inevitabil aparute, o astfel de structura e de vis. E un motor de evolutie. E challenge-ul suprem alimentat permanent de o creativitate debordanta.
Prea idealist? Vom vedea in episodul urmator...

Comentarii

Corina Radu a spus…
Mi-a placut foarte mult modul in care ai descris femeiea puternica. Exceptand o singura idee: femeia puternica are nevoie de un "puppet". Aceea nu este o femeie puternica, e la fel ca in cazul barbatului care pare puternic datorita femeii din spatele lui, cand de fapt el este slab. La fel este si "la femme fatalle" care isi alege un catelus. Ea se hraneste cu slabiciunea lui ce ii da iluzia puterii. Iar despre genul asta de femeie, psihologul (:D) spune ca nu si-a integrat barbatul interior. Adica....mai degraba este femeia-barbat.
Ralu D. a spus…
Femeia puternica va avea intotdeauna un barbat puternic langa ea care o va sustine si care o va stimula sa fie si mai puternica pt ca asta face parte din caracterul ei...nu va accepta nimic slab langa ea..femeia puternica e foarte sensibila...prin cunoasterea foarte buna a simturilor si manipularea acestora a devenit ceea ce este.O salut pe Corina si ii spun ca la femme fatalle e doar fatalle nu e si puternica neaparat...eu cred ca femeile puternice nu au nevoie de un "puppet", folosesc alte mijloace mai inteligente de echilibrare a vietii..

Postări populare